Contact

Office

Level 2 Suite 2.01
460 Pacific Highway
St Leonards NSW 2065

Phone

61 2 9929 6777

Email

design@gardnerwetherill.com.au

Back

UNSW – Finance Department

  • Sector
    Workplace
  • Client
    The University of New South Wales
  • Date Completed
    June 2012
  • Budget
    $1.8 million

A modern and contemporary work environment brings together the previously disparate UNSW Finance Department within two wings of the existing Chancellery Building.

UNSW had a clear ambition to relocate all disparate Finance departments within the Chancellery to create a new, vibrant and uplifting workspace and encourage spontaneous and informal staff interaction.

The new fit out was designed to improve workplace health and enhance communication, learning and mentoring; which in turn increases productivity and efficiency.

Removing all cellular offices and internal rooms opened up the floor space and allowed natural light and cross-ventilation to occur.  Areas such as kitchens, tea points and quiet rooms were located on the periphery of the plan to maintain the open plan feel.

A multi-function conference room opens out to the staff kitchen, allowing users to hold department-wide gatherings and functions.

The reception and breakout spaces are designed to attract and guide visitors. The previous entrances to the Finance Department were elusive and once inside, there was a lack of waiting space for visitors.

Now there are small lounges at the main entry points, providing opportunities for informal working. They provide a clear identity for the Finance Department as well as offering a more relaxed and welcoming surroundings for both visitors and staff.

Colours and materials help identify the different zones of use within office areas. Feature carpet colours and textures differentiate between circulation routes and desk areas.

State-of-the-art workstations were arranged for maximum floorplate efficiency, which has resulted in 120 people (from 88) being comfortably accommodated in the two wings. The low desk partitions and discreet ceiling finishes and fixtures maximise visibility and reduce visual clutter.